Ce mașină să închiriezi?

Ce mașină să închiriezi în funcție de nevoile tale de călătorie

Crowdfunding în desfășurare! 🎉

Vezi progresul nostru
Latest blog-post

Gabriel Frangu

4 aug. 2023

6 minute de citit

Latest blog-post

România este o țară concepută pentru călătoriile cu mașina, calitatea infrastructurii drumurilor este in continua crestere. Majoritatea fondurilor se investesc în orașe și dezvoltarea zonelor adiacente.

Dacă planuiesti o călătorie în România în vara aceasta, ar trebui sa consideri închirierea unei mașini deoarece transportul în comun nu este favorabil cand vine vorba de călătoriile în afara orașului. Multe dintre atractiile naturale sau ascunse ale României pot fi accesate doar cu un vehicul. Asa ca in acest articol o sa-ti explic ce masina sa închiriezi în functie de nevoile tale de calatoria, alături de calcularea unui buget de închiriere în funcție de masina și oraș.

Inchiriază mașina din timp!

Nu lăsa închirierea unei mașini pe ultimul loc când vine vorba de organizarea ta. Rezervarea acesteia te scapă de nervi, timp pierdut, corecta bugetare a călătoriei cât și siguranța.

MasiniLaCheie.ro îți oferă posibilitatea de a vizualiza oferte de la multiplii furnizori de servicii de închirieri auto, afișând ofertele transparent, pozele reale ale mașinilor cât și disponibilitatea acestora. Rezervarea unei mașini prin MasiniLaCheie.ro poate fi realizată cu doar 20% avans, prin care îți este garantată mașină.

Fii atent la Condițiile de Închiriere

Fiecare companie de rent-a-car are diferite condiții de închiriere când vine vorba de limita de vârstă sau experiența de condus, cât și modalitatea de plată a garanției/depozitului. MasiniLaCheie.ro iti afiseaza aceste conditii transparent în pagină fiecărei mașini. În general condițiile sunt:

  • Vârstă minimă de 21 de ani
  • Experiență minimă de condus de 1 an
  • Plata depozitului cash/card

Ce mașină să Închiriezi?

Călătorie cu Familia în România

Dacă plănuiești vizitarea României cu familia și ai luat în considerare închirierea unei mașini, trebuie să iei la cunoștință nevoie de spațiu. La drumuri lungi copiii pot deveni ușor iritați din lipsa de activitate, iar spațiului redus de desfășurare poate fi primul motiv pentru începerea unui conflict. Mai mult de atât, un portbagaj încăpător este esențial mai ales când face parte din familie un infant ce are nevoie de un cărucior sau chiar un scaun auto de copil.

Având aceste aspecte menționate, un monovolum, din categoria compact sau full-size, este ideal pentru o călătorie cu mașina în România. Printre Monovolume se numără: Volkswagen Touran, Renault Scenic sau chiar Dacia Lodgy.

Pentru o săptămâna de închiriere prețurile variază în funcție de sezon și locație. Prețurile afișate au fost colectate în luna August:

Y5TIBORUGtttCZh53Or0_Ru4dye76CuavbXS6g-OL0_wgrOOAvuSXPVsU9lV3KdxrNnv4D4_t4UZihkQt3cnRCONwLq4sBMohyqm7uRcH6wTUr-G5GBf956rbvW5.png

tabel preturi rent a car

Închiriere auto de Buget

Dacă ai vârstă cuprinsă între 21 și 25 de ani, și dorești să faci turul României cu mașina împreuna cu prietenii tăi, ar trebui să considerați închirierea unei mașini chiar și dacă bugetul este restrâns.

Companiile de închirieri auto oferă diverse oferte, în special pentru perioadele mai lungi de închiriere. Mai mult de atât, mașinile din rent-a-car sunt întreținute și cu toate reviziile la zi, așa că posibilitatea unei probleme tehnice este minimă prin comparație cu o mașină personală.

O mașină din clasa compacta Hatchback care să te ducă pe tine și prietenii tăi prin România este ideală, costurile de închiriere sunt minime, iar dimensiunile reduse ale mașinii reduc anxietatea când vine vorba de parcările din jurul atracțiilor. Printre mașinile de închiriat din clasa compacta se numără: Volkswagen Golf, Opel Astra, Ford Focus, Renault Megane, Peugeot 308 sau Citroen C4.

Pentru o săptămâna de închiriere masina compacta prețurile variază în funcție de sezon și locație. Prețurile afișate au fost colectate în luna August:

tabelpreturi.png

Călătorie cu un copilul/copiii în mașina

Vara aceasta dacă dorești să călătorești cu copilul tău prin România, trebuie să te gândești cât mai mult la practicabilitatea și siguranța unei mașini de închiriat. Nu dorești să te pui pe tine sau pe copilul tău în pericol sau chiar în dificultate pe străzile aglomerate din orașele mari ale țării.

În acest caz un mini SUV / crossover este o variantă ce nu-și are competitor. Aceste mașini oferă siguranță, eficientă la consum, spațiu generos, dar și o poziție de condus înaltă ce de multe ori poate oferi încredere șoferului.

Acest tip de vehicul încă nu a fost adoptat de majoritatea companiilor de rent a car. În schimb se aștepta ca tendința din ultimii ani a achiziționării unei mașini personale de acest tip, curând să influențeze și flotele companiilor de închirieri auto.

Printre mașinile Crossover se enumeră Toyota C-hr, Seat Arona, Dacia Duster si Kia Xceed.

Pentru o săptămâna de închiriere suv prețurile variază în funcție de sezon și locație. Prețurile afișate au fost colectate în luna August:

RTY2wnDd2h1hoQsI4hqKwVhuRJR_zWAStYmU226GdCNe_OCx42nvCEdComysjZwiyEwVJ4aLwnVVUquzTwHu4jZlRmxMNt_QK8zykwvJcHdOJH4NVkjantysGBgK.png

Screenshot 2023-08-05 at 01.43.12.png

Turul României cu Mașina

Când totuși călătoria ta nu se întâmpla doar în proximitatea unui oraș și plănuiești o întreagă aventură de minim 1500 km, va trebui să pui accent pe o mașină care să-ți ofere confort și spațiu atât din punct de vedere al pasagerilor, cât și al șoferului.

Mașinile din clasa full-size sunt unele din cele mai confortabile mașini de drum lung oferind o experiență de condus plăcută. Pentru asemenea călătorie spațiul pentru bagaje este foarte important, caroseriile de tip break fiind favorabile. Costurile de închiriere pentru astfel de mașini sunt modeste, iar pe MasiniLaCheie.ro poți compara oferte de la multipli furnizori.

Printre mașinile de clasa full-size ce pot fi închiriate sunt: Volkswagen Passat, Ford Mondeo, Renault Talisman, Opel Insignia.

Pentru o săptămâna de închirire masina full-size prețurile variază în funcție de sezon și locație. Prețurile afișate au fost colectate în luna August:

Dud9iPPSNhBs8lDXG_0vAFz6CwtHiC2LG6bjfldaxg3sYTymzf2Q3mastcXR_s-BVd168l6WvaLGIP6DPUD6u3d2nJtlkSpyfDijUpZPgDeihDW8sK-wMzBhIP7s.png

tabel4.png

Mașină de închiriat de oraș

Când vine vorba de transferuri și vizite în interiorul orașelor mari din România, îți recomand transportul în comun. În comparație cu transportul intre orase, in orase este foarte bine dezvoltat și concentrat pe punctele cheie ale orașelor. Însă dacă-ți dorești confortul și libertatea pe care o mașina o oferă, poți aruncă un ochi în categoria mașinilor de clasa mică.

Printre mașinile de închiriat din clasa B se numără Volkswagen Polo, Skoda Fabia, Citroen C3 , Peugeot 208, Seat Toledo, Ford Fiesta, Renault Clio, Toyota Yaris, Opel Corsa, Mazda 2

Pentru o săptămâna de închirire masina pentru oras prețurile variază în funcție de sezon și locație. Prețurile afișate au fost colectate în luna August:

MWbv1xHezsCS7YIIEEyCnn6HJAOAtREz4ry0RIBO4zYfXyXAqpoUWcxu7ZCxWnUCmWR-N2lanDtR338iDKam-IG1lKHmaO_b4QLUQ-iCtKje7sE3nmFNlMe0aw.png

Screenshot 2023-08-05 at 01.43.41.png

Concluzii

Alegerea tipului de mașină pentru următoarea ta călătorie poate părea complicat. Ce trebuie să faci este să fii atent la circumstanțele la care ești supus precum spațiu, timpul petrecut la volan, buget, numărul pasagerilor sau condițiile de drum. Dacă te focusezi pe aceste aspecte, o să fie ușor să găsești mașină de închiriat potrivită.

Mai mult de atât, pentru a nu pierde timpul în căutarea unei mașini de închiriat, intră pe MasiniLaCheie.ro. Platforma unde poți compară oferte de la multiplii furnizori de servicii de închirieri auto și rezerva 100% online.


Alte articole care te-ar putea interesa