Inchirierea unei masini in calatoriile business

De ce merită să închiriezi o mașină într-o călătorie de afaceri?

Crowdfunding în desfășurare! 🎉

Vezi progresul nostru
premium car airport

Gabriel Frangu

27 mai 2023

3 minute de citit

premium car airport

Calatoriile pe timpul pandemiei au fost oprite complet, iar la iesirea din carantina si inceputul zborurilor internationale oamenii si-au facut de drum si au calatorit atat cat au putut. Cand vine vorba de calatorii de afaceri, acest lucru este mai complicat deoarece cat mai multe afaceri s-au digitalizat complet sau partial, realizand ca prezenta fizica nu este neaparat necesara.

Totusi exista circumstante in care tu, persoana care face parte dintr-o intreprindere, ai nevoie de prezenta fizica intr-un anumit oras din Romania si de aici incep probleme: Cat calatoriesti? Cu ce te deplasezi? Care este cel mai benefic mod de transport in locatia finala?

In acest articol o sa exploram care sunt cele mai indicate mijloace de transport cand vine vorba de o calatorie de afaceri in care prezenta fizica, estetica, dar si materiala poate conduce decizia semnarii unui contract.

Trebuie mentionat faptul ca inainte de plecarea in calatorie, este indicat sa iti faci temele referitoare la ceea ce valorifica partenerii tai din tara respectiva. Fiecare cultura asociaza anumite tipuri de imbracaminte, masini sau chiar comportament, cu un o atitudine specifica in afaceri.

Calatoria de o zi:

Acest tip de calatorie scurta iti poate parea foarte stresanta, deoarece exista presiunea timpului, iar totul ar trebui sa functioneze ca la carte. Asa ca o sa te bazezi pe platformele de ride sharing, transport in comun sau taxi care sa te ajute sa ajungi cat mai rapid in locatiile propuse. Inchirierea unui vehicul poate fi costisitoare pe o perioada scurta si de asemenea adauga un drum pentru preluarea masinii.

Calatoria de 2+ zile

In cazul calatoriilor de durata deja iti poti arunca ochii in bugetul firmei care te-a delegat in scopul inchirierii unui vehicul. In felul acesta poti fi mai eficient cand vine vorba de a atinge mai multe locatii pe perioada vizitei. Avand in vedere flexibilitatea unui vehicul o sa ai posibilitatea iesirii din urban vizitand si alte localitati, atractii pe care tara, in care o sa ajungi, le ofera.

Ce masina sa inchiriezi?

Daca tu esti singurul care o sa se afla in aceasta calatorie, iti recomand o masina din zona sub-compacata sau compacta (Ford Fiesta, Peugeot 208, Seat Leon, Renault Megane). Nu-ti face viata mai complicata cu o masina de dimensiuni mari.

Cand vine vorba de eticheta, trebuie sa fii atent la standardele pe care compania ta le are, compania partenerilor, dar si scopul calatoriei. Cea mai buna varianta cand vine vorba de orice calatorie de afaceri in care estetica si prezenta are un cuvant in luarea deciizlor, este Mercedes E-class.

Inchirierea unei masini în timpul unei calatorii de afaceri poate fi o optiune extrem de convenabila si benefica pentru calatorii ce pot dura mai mult de 2-3 zile, iar pentru calatoriile de scurta durata cel mai convenabil este transportul in comun. Numai in cazul in care companiile iti cer o anumita eticheta, atunci poti considera inchirierea unei masini pe termen scurt.


Alte articole care te-ar putea interesa