Închirieri Auto București - Aeroport Otopeni

Ghid complet de închiriere auto în București și Aeroport Henri Coandă

Crowdfunding în desfășurare! 🎉

Vezi progresul nostru
Latest blog-post

Gabriel Frangu

12 sept. 2023

7 minute de citit

Latest blog-post

Piață de Rent-a-car din București este cea mai dezvoltată din România și este gazdă a mai mult de peste 100 firme de profil. Acestea se bat în flote cât mai noi, prețuri cât mai mici, oferte de fidelitate, asta doar că să poată să aibă flota ocupată în proporție de 100% și să susțină călătoriile cât mai multor clienți atât din străinătate cât și compatrioți.

Dacă ești în căutarea unei mașini de închiriat în București, sigur nu o să rămâi fără opțiuni. Până și pe perioada de sezon, Iunie - August, se pot găsi cu ușurință vehicule care să-ți îndeplinească nevoile. În altă ordine de idei nu te aștepta să găsești cele mai ieftine oferte, firmele de rent-a-car sunt conștiente de creșterea în cerere de mașini de închiriat, mai ales în București, iar tarifele nu sunt scăzute.

Firmele de închirieri auto au fost lovite din plin pe timpul pandemiei, însemnând că o mare majoritate dintre companiile de rent-a-car București au fost nevoite să reducă numărul de mașini din flota sau chiar să-și oprească definitiv serviciile după finalizarea perioadei pandemice. Șoferii nu au mai călătorit, nu au mai avut nevoie de mobilitatea oferită de companii, așa că susținerea afacerilor în picioare a fost greoaie.

În luna august a anului 2023 firmele de închirieri auto București sau Otopeni au fost surprinse de nivelul ridicat de cereri de închirieri, dar nu toate au putut fi onorate deoarece flotele acestora au rămas la fel că în 2019 sau chiar mai scăzute. În anul 2024 se preconizează o creștere în numărul de vehicule disponibile în regim de închiriere.

Acum că am stabilit situația firmelor de închirieri auto din București și Aeroport Otopeni, în acest articol o să găsești toate informațiile necesare despre cum funcționează închirierile auto în România, Agenții de închirieri, Tarifele de închiriere auto curente în Septembrie 2023. În plus, o să găsești câteva sfaturi că tu să ai o călătorie asigurată alături de o mașină.

Închirieri Auto Otopeni

Aeroportul internațional Henri Coandă Otopeni București a fost inaugurat în anul 1970 ajungând să fie cea mai aglomerată aerogară din România. Cele mai multe firme de închirieri auto se află în împrejurimile acestuia, dar și alte companiile de închirieri auto localizate în București oferă livrarea contra cost sau gratuită a mașinilor la aeroport.

În momentul în care rezervi sau închiriezi o mașină de la Aeroport, firma de închirieri auto o să trimită o mașină, șofer, să vină să te ridice de la terminalul pentru a te aduce la sediul lor în scopul întocmirii contractului de închiriere cât și ridicare a mașinii. Același lucru o să se întâmplă și la predarea mașinii. O să trebuiască să vii cu mașina la locația firmei de închirieri auto, iar acesta îți vor face transferul la terminalul Aeroportului.

Prețurile pentru companiile de închirieri auto ce au locație în apropierea aeroportului diferă. Nu există un standard, prețurile sunt stabilite în funcție de cerere, numărul de mașini existente în flora, anul de fabricație și clasa mașinii.

Pentru a putea închiria o Dacia Logan Manual costul este de 21 Euro pe zi oferta de preț pentru o perioada de închiriere de 7 zile

Pentru a putea închiria un Renault Megane Manual costul este de 26 Euro pe zi oferta de preț pentru o perioada de închiriere de 7 zile

Pentru a putea închiria un Ford Focus Automat costul este de 32 Euro pe zi oferta de preț pentru o perioada de închiriere de 7 zile

RentalCars.png

Când vine vorba de mașini premium, zona de aeroport Otopeni este împânzită. Majoritatea companiilor de închirieri auto au cel puțin o mașină premium, dar cu dotări destul de puține. Prin MasiniLaCheie.ro ai șansa să vezi mașina pe care o s-o închiriezi dinainte. Poți compara oferte de la multiple firme verificate de închirieri auto din Aeroportul din Otopeni, și rezerva direct online.

Pentru a putea închiria un Audi A4 costul este de 60 Euro pe zi oferta de preț pentru o perioada de închiriere de 7 zile

Pentru a putea închiria o Tesla Model 3 costul este de 72 Euro pe zi oferta de preț pentru o perioada de închiriere de 7 zile

Pentru a putea închiria un BMW X5 costul este de 110 Euro pe zi oferta de preț pentru o perioada de închiriere de 7 zile

PremiumCarRentals.png

Închirieri Auto București

Chiar dacă piața de închirieri auto se concentrează în aeroportul din Otopeni, există companii de rent a car cu locație principala în București. A fi localizat în apropierea aeroportului este foarte costisitor. Din acest motiv companiile își asumă localizarea în capitală, dar oferă și livrarea către aeroport.

Dacă ești în căutarea unei mașini de închiriat în București, posibil să găsești oferte mai bune, dar o să trebuiască să-ți asumi costurile de transport sau livrare în cazul în care îți este greu să ajungi în locația companiei.

Sfat: Caută o companie de închirieri auto care se află în apropierea ta sau este localizată în apropierea unei guri de metrou.

Bine de știut: Companiile de închirieri auto București nu oferă livrare la domiciliu deoarece nu este eficient din punct de vedere al timpului.

Important: Dacă compania de închirieri auto oferă livrarea la domiciliu, trebuie să știi că acel cost este mai ridicat în comparație cu costul unui taxi sau metrou.

Pentru a putea închiria un Ford Fiesta Manual costul este de 25.3 Euro pe zi oferta de preț pentru o perioada de închiriere de 7 zile

Pentru a putea închiria un Opel Astra Manual costul este de 27 Euro pe zi oferta de preț pentru o perioada de închiriere de 7 zile

Pentru a putea închiria un Opel Insignia Automat costul este de 36 Euro pe zi oferta de preț pentru o perioada de închiriere de 7 zile

RentalCarsBucharest.png

Cea mai bună firma de închirieri auto București, Aeroport Otopeni

Mereu este dificil să alegi o firma de închirieri auto atunci când n-ai mai făcut închirieri sau ai întâmpinat diferite experiențe neplăcute. Mereu există întrebarea dacă să închiriezi de la nume mari din industrie sau de la firme locale. Aici ai o lista cu cele mai bune firme și site-uri de rent a car din București și Aeroport Otopeni:

  • Masini La Cheie
  • Autonom
  • Klass Wagen
  • Sixt
  • Enterprise
  • WLC ( We Love Cars)
  • Rentado
  • Carhunt
  • Hertz

Închirieri Auto București OLX

Dacă până acum ai fost în căutarea unei mașini de închiriat în București, sigur ai trecut și prin varietatea de anunțuri de pe OLX. Platforma online , OLX, este un canal de anunțuri în care se pot regăsi și numeroase firme mici și medii de închirieri auto ce își doresc să ajungă la un număr cât mai mare de clienți.

Acest canal de închiriere este foarte comun printre românii ce sunt în căutarea unei mașini de închiriat în București sau alte orașe. Cea mai pare problema în găsirea unei companii pe acest canal de vânzare este că nu există un filtru care să prezinte calitatea serviciilor oferite. Totul se întâmplă telefonic sau prin mesaje, iar dacă tu nu știi exact ce trebuie să întrebi poți fi surprins de taxe extra sau condiții care nu sunt convenabile ție.

Uite câteva întrebări pe care să le pui dacă te regăsești în poziția de a închiria o mașină de pe OLX:

  • Care este valoarea garanției?
  • Cum pot reduce costul garanției?
  • Mașinile sunt asigurate CASCO? Dacă nu, ce se întâmplă dacă realizez un accident?
  • Cum mă pot asigura că o să primesc mașina?
  • Dacă plătesc un avans, factură când o primesc?
  • Pot vedea contractul de închiriere înainte de a ridica mașina?
  • Există taxe de extra program?
  • Câți Km pot parcurge pe perioada contractului?
  • Care este costul de depășire al distanței maxime incluse?

În cazul în care nu dorești să pui toate aceste întrebări telefonic sau prin mesaje, poți oricând intră pe MasiniLaCheie.ro, platforma ce aduce intr-un singur loc piață de închirieri auto București cât și în toată țară. Poți compara oferte de la multiple firme verificate de închirieri auto și rezervă mașina dorită direct online. Mașina îți este garantată și ești gata de drum.

Asigurare Mașină Închiriată

Din nefericire în România nu este o lege care să oblige firmele de închirieri auto să aibă un anumit standard. Singura lege ce se aplică firmelor de închirieri auto există când vine vorba de circularea legală a vehiculelor pe stradă. Nu o să întâlnești sau închiriezi o mașină care să nu aibă RCA ( asigurarea obligatorie), Rovinieta sau ITP ( Inspecția tehnică obligatorie)

Asigurarea de tip CASCO nu este obligatorie pentru firmele de închirieri auto din România. Fiecare companie își face propriul management al riscurilor alegând dacă doresc acoperirea propriilor vehicule cu un așa fel de asigurare al cărei preț a crescut în ultima perioada. Firmele de închirieri auto nu aleg să-și acopere mașinile CASCO deoarece costul anual ajunge să fie mult prea ridicat în comparație cu veniturile pe care le poate aduce un vehicul.

Bine de știut: RCA, asigurarea de răspundere civilă, acoperă daunele pe care tu le-ai cauzat altui participant în trafic sau ale daunelor care sunt cauzate de altcineva mașinii tale închiriate, asta dacă făptașul este cunoscut.

Totuși există un tip de asigurare pe care tu că și șofer ce dorește să închirieze o mașină o poți achiziționa în scopul diminuării responsabilității în cazul unei daune cauzate de ține. Aceste asigurări se mai numesc CDW și SCDW ( Collision Damage Waiver și Super Collision Damage Waiver)

Asigurarea CDW ( Collision Damage Waiver )

Fiecare mașină pentru a putea fi închiriată, trebuie achitată o garanție/depozit. Acest cost se percepe în scopul acopeririii daunelor cauzate de șoferul mașinii, daune precum zgârieturi, daune mecanice, daune estetice etc. Valoarea garanției/depozitului semnifică și costul franșizei CASCO acolo unde acesta este valabil.

Prin achiziționarea de asigurare CDW, este o formă de reducere a responsabilității financiare în cazul unei daune căzute de șofer. Valoarea garanției/depozitului scade pe când prețul zilnic de închiriere crește prin adăugarea costului de asigurare.

Companiile de închirieri auto oferă acest fel de asigurare cu diferite condiții. De exemplu dacă costul garanției este de 500 Euro, prin achiziționarea asigurării CDW valoarea garanției scade la 150 Euro, iar costul zilnic de închiriere crește cu 15 Euro/zi. În această situație șoferul nu mai este responsabil pentru orice daună care valorează până la 500 Euro și este acoperită de asigurarea CASCO.

Asigurarea SCDW ( Super Collision Damage Waiver )

Prin achiziționarea de asigurarea SCDW la închirierea unui vehicul, valoarea garanției scade la zero, fiind achitată indirect fransiza CASCO în cazul unei daune

În cazul închirierilor ce oferă tipul de asigurare SCDW, acesta reprezintă reducerea completă a responsabilității financiare față de orice s-ar putea întâmplă unui vehicul, daune cauzate de către șofer ce sunt acoperite de fransiza CASCO. Prin achiziționarea de asigurare SCDW costul garanției/depozitului este zero, pe când costul închirierii crește chiar și cu 20/30 Euro pe zi în plus față de prețul de închiriere inițial.

Sfat: Achiziționează orice tip de asigurare extra atunci când dorești să faci închirieri auto în București, atât timp cât vrei să ai cât mai multă lejeritate pe perioada închirierii.

Important: Indiferent de tipul de asigurare pe care îl alegi, mașina pe care o închiriezi în continuarea nu-ți aparține, în continuarea trebuie să fii responsabil față de mașină.

Good to know: Prin achiziționarea unei mașini cu asigurare extra oferită de către compania de închirieri auto București / Aeroport Otopeni acoperă doar daunele în limita asigurării CASCO.

Condiții de închirieri auto

Dacă te regăsești în căutarea unei mașini de închiriat în București trebuie să ai grijă la condițiile pe care o firma de închirieri auto le are cât și legislația rutieră a României.

Majoritatea companiilor de rent a car București și Aeroport Otopeni percep o vârstă minimă de 21 ani cât și o experiență de condus de minim un an de zile. Aceste două condiții trebuie îndeplinite simultan, dacă una dintre respectivele condiții nu sunt îndeplinite nu o să poți închiria un vehicul.

Dacă permisul tău de conducere a fost eliberat de o țară ce nu se află în Uniunea Europeană, trebuie să iei în calcul că nu este legal să conduci în România fără un permis de conducere internațional. Pentru a putea primi un permis de conducere internațional poate dura doar câteva minute, acest proces fiind 100% online.

Dacă dorești să aplici pentru un permis de conducere internațional, aplică AICI.

Acte necesare închirieri auto București

Pentru a putea închiria o mașină o să ai nevoie de următoarele documente:

  • Permis de conducere în original valabil
  • Buletin / Pașaport în original valabil
  • Permis internațional (dacă este cazul)

Card de debit sau Card de Credit ?

În majoritatea țărilor vestice, cardul de credit este obligatoriu când vine vorba de închirierea unei mașini. Din ce în ce mai multe companii de rent a car București și Otopeni încep să aplice aceste condiții pentru închirierea unei mașini.

De ce se percepe card de credit?

Prin folosirea unui card de credit firma de închirieri auto poate credita șoferul în cazul unei daune cauzată de acesta, cum ar fi înapoierea mașinii fără combustibil. Cardul de credit are o limita impusă de creditare stabilită de către titular, iar compania de închirieri nu poate niciodată să depășească acea suma. Avantajele șoferului sunt:

  • Nu trebuie să-și facă griji de achitarea garanției
  • Procesul este mult mai simplu

Închiriere mașina fără card de credit

Atunci când realizezi o închiriere auto fără card de credit, o să fii nevoit să plătești suma integrală a garanției la față locului sau această o să-ți fie oprită de pe cardul de debit și înapoiată la final. Care sunt dezavantajele?

  • Este nevoie să deții suma echivalentă garanției
  • Unele companii de închirieri auto înapoiază banii după 28 de zile lucrătoare

Dacă nu ai card de credit și nu ai la îndemână suma echivalentă garanției, poți oricând merge pe opțiunea de a achiziționa o asigurare extra. Această reduce costul garanției la zero, denumită și SCDW, despre care am vorbit anterior.


Alte articole care te-ar putea interesa