Închirieri Auto Cluj Napoca - Aeroport Avram Iancu

Ghid complet de închiriere auto în Cluj Napoca - Aeroport Avram Iancu

Crowdfunding în desfășurare! 🎉

Vezi progresul nostru
inchirieri auto cluj aeroport

Gabriel Frangu

21 sept. 2023

7 minute de citit

inchirieri auto cluj aeroport

Procesul de Închirieri auto Cluj și în Aeroportul Avram Iancu din Cluj reprezintă o sarcină simplificată în zilele noastre, datorită plajei diverse de site-uri web care oferă tarife de închiriere extrem de accesibile. Această accesibilitate este amplificată și de numărul semnificativ de companii care activează în rent a car în Cluj.

Atunci când planifici o călătorie în Cluj, este o idee bună să iei în considerare opțiunea de a închiria o mașină direct de la Aeroportul din Cluj pentru a ajunge la hotel sau pentru a te deplasa mai eficient pe parcursul călătoriei, depășind limitările impuse de transportul public.

Totuși, rezervarea directă a unei mașini de închiriat de pe un site web din Cluj nu este o soluție completă. Majoritatea companiilor locale de rent a car Cluj nu au website-urile actualizate când vine vorba de prețuri sau mașini disponibile. În acest caz puteți folosi MasiniLaCheie.ro, platforma ce aduce într-un singur loc toată piața de închirieri auto Cluj cât și din alte 14 orașe din România. Poți face rezervarea direct online, iar mașina îți este garantată și știi exact cât plătești.

Înainte de a face acest pas, este important să fii bine pregătit și să cunoașteți cerințele specifice pentru închirierea unei mașini în Cluj, precum și alte aspecte relevante. Din acest motiv, am elaborat acest ghid, care poate servi ca sursă de informații de bază pentru toți cei care sunt în căutare de servicii de rent a car Cluj și rent a car Cluj Aeroport.

Ai nevoie de o mașină de închiriat în Cluj?

Pentru a afla un răspuns trebuie să cântărim avantajele și dezavantajele apelării serviciilor de închirieri auto Cluj Napoca. Această metodă este cea mai bună pentru a determina dacă închirierea este o opțiune potrivită pentru tine.

Avantaje:

  • Libertatea de a explora orașul dar și împrejurimile
  • Salvezi bani la plata excursiilor cu ghid organizate
  • Beneficiezi de un confort mai mare când călătorești

Dezavantaje:

  • Traficul poate fi ridicat în timpul orelor de vârf
  • Găsirea unui loc de parcare poate fi enervant mai ales dacă hotelul/apartamentul unde te-ai cazat nu-ți oferă acest serviciu

Închirierea unei mașini în Cluj oferă o libertate dacă dorești să explorezi zonele din jurul orașului în profunzime. O mașină reprezintă o opțiune comodă pentru a face excursii de o zi sau două fără a te confrunta cu restricțiile transportului public.

Sistemul de transport din România nu este eficient, trenurile și alte mijloace de transport în comun adesea impun limite de timp asupra experienței de călătorie, deoarece trebuie să vă supuneți programelor prestabilite.

Călătoria cu o mașină de la Cluj la București durează 6 ore și 18 minute, pe când utilizarea serviciilor feroviare poate dura 9 ore și 10 minute (conform Google Maps)

Când vine vorba de rețeaua de transport public al orașului, ea constă majoritar în autobuze. Din păcate Cluj nu beneficiază de metrou. Singurul oraș din România ce beneficiază de acest tip de transport în comun este Bucureștiul, urmând în 2026 să fie inaugurată prima magistrala din Cluj.

Acte necesare pentru a apela la servicii de închirieri auto în Cluj

Permisul de conducere

În primul rând pentru a putea închiria o mașină în Cluj sau Cluj Aeroport, ai nevoie de un permis de conducere valid cu o experiență de conducere de cel puțin un an. Anumite companii de închirieri auto Cluj au ca și condiție de experiența minim 2 sau 3 ani în funcție de mașina dorită.

În funcție de țara care ți-a emis permisul de conducere este posibil să ai nevoie și de un permis de conducere internațional. Conducerea unei mașini fără permis în România este considerat a fi infracțiune penală. Companiile de rent a car cluj și din țară nu acceptă închirierea unei mașini fără permis de conducere valabil și în original în momentul încheierii contractului de închiriere.

Uniunea Europeană (UE) - Dacă permisul tău de conducere a fost emis de o țară ce face parte din UE, fără griji poți conduce pe străzile din România

Regatul Unit (UK) - Dacă permisul meu de conducere a fost emis de către Regatul Unit, nu trebuie să-ți faci griji, poți conduce legal în România până la 3 luni.

Statele Unite ale Americii (SUA) - În cazul în care permisul tău a fost emis de SUA, este obligatorie obținerea unui permis internațional pentru a putea conduce pe străzile din orice țară din Uniunea Europeană până la 3 luni. După dată scadentă dacă dorești să conduci în continuarea în România, o să trebuiască să-ți schimbi permisul de conducere cu unul emis de către Uniunea Europeană. Dacă dorești un permis de conducere internațional apasă AICI.

Card de credit sau card de debit?

Companiile de închirieri auto Cluj sau Cluj Aeroport percep un card de credit sau debit pentru a putea achita valoarea garanției/depozitului. Înainte de a face rezervarea ar trebui să clarifici cu compania de rent a car Cluj care sunt condițiile de plată a garanției.

Dacă firma de închirieri auto percepe obligatorie plata cu cardul de credit a depozitului, iar tu nu percepi unul, aceștia îți vor oferi opțiunea de a achiziționa o asigurare suplimentară ce va reduce responsabilitatea financiară în cazul unei daune. Prin MasiniLaCheie.ro toate mașinile se pot închiria cu cardul de debit sau cash, fără a fi constrâns de deținerea unui card de credit.

Vârstă

Majoritatea companiilor de închirieri mașini Cluj Napoca au un minim când vine vorba de vârstă persoanei care dorește să închirieze. Vârstă minimă generală este de 21 ani, iar costurile nu diferă în funcție de vârstă. Pentru anumite tipuri de vehicule, șoferul trebuie să aibă peste 23 de ani, așa că consultă condițiile de închiriere înainte de a rezerva. Mașinile mai mari, premium, sunt de obicei conduse de un șofer care are peste 23 de ani.

Card de identitate sau Pașaport

Pentru a putea ridică o mașină în Cluj este nevoie să prezinți buletinul sau pașaportul. Acestea trebuie să fie valabile și în original, în caz contrar compania nu o să vă poată oferi serviciile sale.

Sfaturi importante - închirieri auto Cluj și Cluj Aeroport

  • Alege întotdeauna cele mai bine cotate companii de închiriere de mașini de către clienții lor
  • Citește cu atenție politicile și condițiile companiei de închiriere a mașinilor din Cluj înainte de a face rezervarea.
  • Dacă nu ai un permis de conducere internațional sau tradus, poți închiria o mașină cu șofer în Cluj de la unele dintre firmele care oferă acest serviciu, cu un cost suplimentar față de tariful standard.
  • Rezervă din timp pentru a economisi bani și timp
  • Imediat ce primești mașina, verifică dacă aerul condiționat și aparatele interne funcționează corect, și nu uită să verifici dacă există roți de rezervă și extinctor.
  • Atunci când primești mașina, verifică dacă rezervorul de combustibil este plin. În plus, întrebați reprezentantul dacă este responsabilitatea dumneavoastră să furnizați mașina cu combustibil atunci când este livrată sau dacă firma se ocupă de acest lucru.
  • Verifică mașina să fie aceeași cu cea pe care ai solicitat-o. Dacă compania mi-a livrat o mașină care nu ți-a plăcut sau nu a fost ceea ce ai solicitat, solicită imediat o înlocuire.

Cea mai bună firma de închirieri auto Cluj Napoca

Poate părea dificil să găsești o companie de închirieri auto deoarece toate au propriile condiții de închiriere. Mai mult de atât, există întrebarea dacă să închiriezi de la o companie de renume sau de la firme locale de rent a car Cluj. Aici ai o lista cu companii pe care noi le recomandăm:

  • Masini La Cheie
  • Autonom
  • BDV Best Auto
  • Klass Wagen
  • Sixt
  • GCA Rent a car
  • Enterprise
  • WLC ( We Love Cars)
  • Compexit
  • Motion
  • Hertz

Ce mașină să închiriezi în Cluj?

Majoritatea companiilor de rent a car Cluj și Cluj Aeroport îți vor oferi o gamă largă de mașini perfecte nevoilor tale de călătorie, de la compacte mici la minivane de familie.Multe mașini din Cluj cât și România în general au transmisie manuală, mașinile automate sunt limitate ca număr și mai scumpe, așa că alege o mașină cu tipul de transmisie de care ai nevoie în momentul rezervării și verifică acest lucru din nou când mergi să ridici mașina.

Cea mai potrivită mașină de închiriat în Cluj ar fi Opel Corsa sau Volkswagen Polo. Străzile Clujului sunt înguste, iar folosirea unei mașini relativ compacte este benefică mai ales când vine vorba de parcarea în centrul orașului. Acest tip de mașină oferă destul spațiu dacă călătorești cu încă o persoană și puține bagaje. De asemenea mașinile din această clasă pot găzdui mai mulți pasageri, dar nu există loc suficient pentru bagaje.

Când călătorești într-un grup de 4 persoane, poți merge pe varianta unui Ford focus Break sau chiar Skoda Octavia. Aceste vehicule permit stocarea a mai multe bagaje cât și spațiu suficient la cap și la picioare pasagerilor din spate.

Dacă ai în plan o mașină de în clasa premium, că să vizitezi Clujul în stil și confort, poți oricând opta pentru BMW X1, Volvo Xc40 sau BMW X6 dacă-ți dorești ceva mai impunător.

Cât costă o mașină de închiriat în Cluj?

Costul mediu de închiriere pentru o mașină în Cluj depinde foarte mult de numărul de zile închiriat cât și de perioada anului în care se face închirierea. Aștepta să plătiți taxe zilnice mai mari în timpul lunilor de vară deoarece mulți oameni pleacă din oraș pentru o vacanță de vară.

Cost închirieri auto cluj - poti vedea direct preturile actualizate zilnic aici

Pentru a putea închiria Ford Fiesta Manual costul este de 19.6 Euro pe zi Pentru a putea închiria Renault Megane Automat costul este de 29 Euro pe zi Pentru a putea închiria Ford Focus Manual costul este de 25 Euro pe zi oferte de preț pentru o perioadă de închiriere de 7 zile în luna septembrie 2023

inchirieri auto cluj

Cost închirieri auto lux cluj - poti vedea direct preturile actualizate zilnic aici

Pentru a putea închiria BMW Seria 5 costul este de 66.7 Eur pe zi Pentru a putea închiria BMW X6 costul este de 160 Euro pe zi Pentru a putea închiria Volvo XC40 costul este de 61.75 Euro pe zi oferte de preț pentru o perioadă de închiriere de 7 zile în luna septembrie 2023

inchirieri auto cluj premium


Alte articole care te-ar putea interesa