Locuri de vizitat in apropiere de Cluj

Ce faci dacă te afli în Cluj-Napoca?

Crowdfunding în desfășurare! 🎉

Vezi progresul nostru
Latest blog-post

Gabriel Frangu

22 mai 2023

4 minute de citit

Latest blog-post

Daca te afli in Cluj-Napoca si ai la dispozitie o masina, ai o multime de optiuni de excursii in apropiere. Indiferent daca iti place sa explorezi natura sau sa vizitezi orase istorice, exista o multime de locuri de descoperit.

‍ Cheile Turzii se afla la doar 30 de minute de Cluj. Acest parc natural impresionant ofera oportunitati de drumetie uimitoare, cu drumuri serpentine ce duc spre chei adanci si pesteri subterane. Unul dintre cele mai frumoase trasee, este Cheile Turzii-Cascada Ciucas. Acest traseu este dedicat celor ce doresc sa admire piesaje naturale deosebite, iar la final sa se racoreasca in lacul format de Cascada Ciucas.

Un alt loc pe care il poti vizita este Castelul Corvinilor din Hunedoara, care se afla la aproximativ 90 de minute de Cluj-Napoca. Castelul este una dintre cele mai impresionante fortarete din Romania si dateaza din secolul al XIV-lea. Construit initial ca o fortareata de aparare, castelul a fost extins in timp si astazi gazduieste o colectie impresionanta de obiecte istorice si de arta.

Pe drumul spre Cheile Turzii poti face o oprire la Salina Turda, o fostă mină de sare transformată într-un parc tematic fascinant. Printre activitatile din parc, se numara o plimbare in roata panormaica sau o plimbare cu barca pe un lac subteran. Iar in functie de perioada in care-ti planuiesti vizita o sa ai sansa sa participi la activitati dedicte copiilor si parintilor.

‍ Daca esti in cautarea unui loc mai linistit si mai putin turistic, poti merge la Lacul Tarnita, la aproximativ 45 de minute de Cluj. Acesta este un lac de acumulare cu o zona de plaja frumoasa si oportunitatii de pescuit si canotaj. Exista si cateva restaurante si baruri in zona, astfel incat să puteți petrece o zi relaxanta la plaja sau sa explorati imprejurimile cu barca sau cu bicicleta.

Exista o multime de opțiuni de excursii si de aventuri care te asteapta în apropierea Clujului. Daca nu ai o masina la dispozitie, nu mai sta pe ganduri si apeleaza la serviciul de rent a car Cluj pentru a-ti face calatoriile mult mai usoare si mai confortabile!


Alte articole care te-ar putea interesa