Locuri de vizitat in apropiere de Targu Mures

5 locuri de vizitat langa Targu Mures

Crowdfunding în desfășurare! 🎉

Vezi progresul nostru
Latest blog-post

Gabriel Frangu

27 mai 2023

3 minute de citit

Latest blog-post

Bine ai venit la ghidul nostru turistic al zonelor din jurul Targu Mures! Daca esti in cautarea unei aventuri de o zi cu masina sau o excursie de week-end, exista multe locuri pline de istorie in inima Transilvaniei.

Lacul Ursu:

  • Cu o istorie de peste 147 de ani, Lacul Ursu este cel mai mare lac helioterm din lume avand cea mai mare concentratie salina. Acest Lac se alfa in Statiunea Sovata la doar 30 de minute de Targu Mures cu masina. Nu doar ca aduce beneficii sanatatii, avand posibilitatea de a inota pe perioada sezoniera, dar formeaza si un peisaj natural ce-ti poate fura ochii.

Tunurile Sighisoarei

  • Cunoscut și ca "orasul cetatii", Sighisoara este o destinație populara pentru calatorii care doresc sa se intoarca in timp si sa se bucure de arhitectura medievala bine conservata. Aici veti gasi stradute pietruite, clădiri istorice și elmblemele orasului, Turnurile medievale ce dateaza inca din secolul al 14-lea. Turnul Fierarilor este cel ce ofera o privire de ansamblu al orasului, fiind amplasat intr-un punct de belvedere. Printre alte turnuri se numara: Turnul Cizmarilor, Turnul Croitorilor, Turnul cu Ceas, Turnul Cojocarilor dar si Turnul Macelarilor.

Castelul Haller

  • La doar 22 de km de Targu Mures se gaseste una dintre cele mai impresionante cladiri istorice ce isi are orignile in secolul al 17-lea. Castelul Haller este un portal in timp prin care oricine poate trece, fie printr-o plimbare in curtea acestuia, o masa in restaurantul organizat la partenrul dar si subsolul acestuia sau chiar prin inoptarea in camerele decorate cu istoria familiei Haller.

Acestea sunt doar cateva dintre destinatiile pe care le puteti explora cu masina in zona Targu Mures. Indiferent de ceea ce alegi sa faci, vei fi încantat de frumusetea naturala si de cultura bogata a acestei regiuni a Romaniei. Daca ai nevoie de o masina de inchiriat in Targu Mures poti gasii oferte de la doar 23e / zi.


Alte articole care te-ar putea interesa