Stațiuni Grecia aproape de România

Cea mai apropiată stațiune din Grecia de România

Crowdfunding în desfășurare! 🎉

Vezi progresul nostru
Latest blog-post

Miruna Bumbaru

10 oct. 2023

4 minute de citit

Latest blog-post

Cei ce descoperă Grecia primele dăți își descriu adesea călătoria prin insulele grecești ca și cum ar fi o proprietate unitară pe care o vizitezi, cu locuri în care intri și ieși, că magazine într-un mall. Numai odată ce un vizitator ajunge să cunoască țara, amploarea și diversitatea arhipelagurilor totul prinde altă nuanță.

Adevărul este că există peste 200 de insule grecești locuite (și aproximativ 6.000 de insule în total). Fiecare insulă locuită are propriul său caracter, de la casele alb-albastre de pe insulele Ciclade până la insulele ionice luxuriante și verzi și insulele Dodecanezului mărginite de casteluri. Deși sunt o piesă de rezistență în palmaresul Greciei, nu doar insulele completează atmosfera grecească bogată în cultură. Grecia continentală are foarte multe obiective turistice, atât antice cât și moderne, de vizitat, precum și festivale și restaurante unice, demne de încercat.

Pentru că există atât de multe opțiuni de locații de vis în Grecia, hai să explorăm toate intrările în această țară, accesibile din partea continentală, în mai multe rute plecând din România.

Puncte de trecere a frontierei Bulgaria - Grecia (vezi numerotarea și în imaginea de mai jos): **1. Kulatа **- Promachonas: Kulata este un sat din apropierea orașului Petrich, provincia Blagoevgrad, în sud-vestul Bulgariei. Satul este un punct de trecere major de frontieră către satul grecesc Promachonas din regiunea Serres. Pentru părțile vestice ale Greciei și stațiuni populare precum Corfu sau Kalamata, această este granița cea mai apropiată. 2. Ilinden - Exochi: acest punct de trecere este cunoscut și sub numele de Gotse Delchev - Drama. Punctul de control este aproape de satul bulgar Ilinden din municipiul Gotse Delchev și de satul grecesc Exochi. 3. Makaza - Nymfaia: Makaza este o trecătoare din Munții Rodopi de Est care leagă partea centrală de sud a Bulgariei cu cea mai nord-estică a Greciei. Punctul de control leagă satul bulgar Strizhba din Kirkovo de orașul grecesc Komotini. Aceasta este una dintre cele mai populare puncte prin care trec romanii ce se duc in vacanta in Grecia, insa daca devine prea aglomerata, mai exista si alte variante. 4. Zlatograd - Thermes: Zlatograd este un oraș din centrul-sudul Bulgariei. Punctul de trecere leagă Bulgaria cu Xanthi din Grecia. 5. Svilengrad - Ormenio: Svilengrad este un oraș din centrul-sud-centrul Bulgariei, aproape de granița dintre Bulgaria, Turcia și Grecia. Satul Ormenio se află în cealaltă parte a graniței cu Grecia. Punctul de control este cunoscut și sub numele de „Kapitan Petko Voyvoda - Ormenio”.

Dacă vrei să nu mai adaugi multe ore de condus odată ce treci granițele Greciei, te poți opri în punctele turistice populare din Grecia continentală. Stațiunile grecești de pe malul mării Egee reprezintă o variantă inedită pentru vacanța cu mașina din România. Cea mai apropiată stațiune din Grecia de România care îți poate oferi plaje frumoase, o istorie antică uimitoare și mâncăruri apetisante este Alexandroupoli la doar 450km de România. Dacă îți dorești o vacanță fără aglomerație, Alexandroupoli armonizează istoria și modernitatea. Este un oraș mic, dar plin de viață, cu un centru istoric ce înconjoară un far emblematic, obiective istorice in proximitate precum ruine tracice, Muzeul Municipal de Folclor, Parcul Național Delta Evros și plaje sălbatice, fie cu stânci sau cu nisip fin.

alexandropoli.jpeg

Alte destinații foarte aproape de România, la doar 500 km, sunt Nea Peramos și Kavala, situate la 15 km distanță. Nea Peramos, un refugiu de coastă senin, cu ape turcoaz, și Kavala, o bijuterie istorică cu moștenire otomană. Relaxeazapte pe plajele aurii din Nea Peramos, apoi explorează străzile pietruite din Kavala, piețele și emblematicul Castel Kavala. În oricare dintre cele două te-ai situa, poți experimenta un amestec armonios de liniște și cultură în această pereche încântătoare din Marea Egee.

kavala.jpeg

O altă destinație pentru cei pasionați de istoria este Olympiada, un paradis pe coasta de pe țărmurile nordice ale Greciei, unde mitul și frumusețea se împletesc. Cuprins de istorie, se crede că Hercule s-a odihnit cândva aici, iar locul de naștere al lui Aristotel, Stagira, se află în apropiere. Aici se pot explora relicve ale trecutului la Muzeul de Arheologie, plaje însorite sau chiar snorkel în apele azurii. Iubitorii de natură pot face drumeții la Cascadele Olympiada, o cascadă senină, amplasată în mijlocul peisajelor înverzite. Pe timp de noapte, portul orașului este plin de taverne autentice care oferă delicii locale din fructe de mare. Atracția atemporală a Olympiadei, unind povești străvechi cu peisaje captivante, creează un refugiu de neuitat.

olympiada.jpeg

O stațiune populară, printre cele mai apropiate stațiuni din Grecia de România este Peninsula Halkidiki, la 760km. Descoperă trioul captivant de peninsule din acest. Kassandra uimește cu stațiuni moderne, viață de noapte vibrantă și plaje azurii. Sithonia oferă liniște, prezentând golfuri izolate și frumusețe naturală. Athos, un sit UNESCO, dezvăluie o enclavă spirituală cu mănăstiri străvechi. Explorați peisajele împrăștiate cu măslini, savurați viața tradițională a satului și relaxați-vă pe nisipurile aurii.

De la plajele curate din Halkidiki până la farmecul orașului Alexandroupoli, aceste destinații idilice atrag constant pe ospitalitate, istorie și frumusețea naturală grecească. Fie că vrei o vacanță plină de viață, un concediu liniștit sau o combinație armonioasă a ambelor, aceste pietre prețioase costale oferă o poartă către experiențe de neuitat, la doar o aruncătură de băț de țărmurile României. Până la următoarea noastră aventură, rămas bun și călătorii în siguranță!


Alte articole care te-ar putea interesa