Top 10 Cele mai eficiente masini

10 Mașini cu cel mai mic consum de pe piața din România

Crowdfunding în desfășurare! 🎉

Vezi progresul nostru
Latest blog-post

Gabriel Frangu

21 sept. 2023

6 minute de citit

Latest blog-post

Într-o lume din ce în ce mai concentrată pe durabilitate și pe reducerea amprentei personale și colective de carbon, industria auto se îndreaptă către o eră revoluționară a eficienței consumului de combustibil. Pe măsură ce cererea de transport ecologic se intensifică, producătorii proiectează vehicule care armonizează performanța, inovația și conștientizarea mediului. În această explorare a minunilor auto moderne, pornim într-o studiu pentru a descoperi cele mai eficiente mașini din punct de vedere al consumului de combustibil care se află în prezent pe piață. De la titanii producători de vehicule electrice de ultimă generație până la hibrizi care îmbină perfect gazul și excelență electrică, punctul central al acestui articol trece prin tărâmul ingeniozității auto, dezvăluind liderii care promit o călătorie mai curată și mai economică pentru șoferii conștiincioși de astăzi. Top 10 mașini de generație nouă existente pe piață acum care-ți oferă eficientă din perspectiva consumului, dar luând în considerare și performanța și confortul este următorul:

Consumul afișat în dreptul fiecărei mașini a fost calculat prin testarea în regim WLTP sau NEDC. Aceste teste sunt folosite în scopul măsurării consumului de combustibil dar și al emisiilor de CO2, pe mașinile de pasageri. Mai mult de atât, consumul afișat este consumul mediu calculat între datele iregistrate de fiecare mașină în condiții de drum urban și extraurban. În viață reală valorile pot să difere in special datorită condititiilor climatice.

HIBRID:

Honda Civic

Consum mediu de combustibil: 4.7-5.0 l/100 km (WLTP) Honda Civic de generația a unsprezecea continuă tradiția de a fi cel mai popular model al mărcii. Hatchback-ul a crescut în dimensiuni și a devenit puțin mai luxos, păstrând totuși o valoare excelentă pentru bani. Dacă eficiența consumului de combustibil este sus în lista ta de priorități, trebuie să alegi modelul hibrid. În timp ce Civic este, în general, una dintre cele mai eficiente din punct de vedere al consumului,modelul hibrid combină puterea unui motor 2.0 pe benzină cu un motor electric. Acest lucru este valabil mai ales atunci când îl asociezi cu transmisia CVT, deși este posibil să economisești similar cu o varianta manuală dar alimentată doar pe benzină.

Hyundai Elantra

Consum mediu de combustibil: 4.4-4.7 l/100 km (WLTP) Producătorul coreean de mașini Hyundai a fost probabil la coadă producătorilor auto la un moment dat, dar în momentul de față Hyundai poate fi numit cu ușurință un egal cu Toyota și Honda. În timp ce Elantra a oferit întotdeauna o valoare excelentă pentru bani, actualul model din generația a șaptea a intensificat cu adevărat lucrurile în ceea ce privește echipamentul standard, caracterul practic și eficiența sistemului de propulsie. Deși există câteva motoare din care să alegi, cea mai economică versiune a mașinii este cea echipată cu motorul pe benzină hibrid cu o capacitate de 1.6l și 139 de cai putere. În acest echipament, Elantra nu oferă prea multe în ceea ce privește performanța, dar este un sedan spațios și practic. Dacă ești dispus să treci cu vederea partea din față controversată a mașinii, primești multe pentru prețul ei.

Vrei să testezi un Hyundai Elantra? Da, vreau să conduc Hyundai Elantra!

Toyota Corolla

Consum mediu de combustibil: 3.4-3.8 l/100 km (WLTP) Când vine vorba de modele japoneze populare, puține pot egală palmaresul Toyota Corolla. Datând din 1968, modelul compact Toyota a devenit rapid una dintre cele mai bine vândute. După 12 generații, lucrurile nu s-au schimbat, iar Toyota Corolla nu este doar una dintre cele mai accesibile modalități de transport personale, dar este și printre cele mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil. Această vine cu un motor de 1.8l pe benzină ce este ajutat de sistemul hibrid matur al celor de la Toyota. În România acest vehicul nu este la fel de popular, datorită limbajului de design nu prea atrăgător în comparație cu mărcile germane. Pe lângă eficientă mare la nivel de consum, caracteristicile pozitive ale modelului Corolla sunt calitatea interiorului și echipamentul standard generos.

Vrei să testezi un Toyota Corolla? Da, vreau să conduc Toyota Corolla!

Benzina:

Mazda 3

Consum mediu de combustibil: 4.1-4.2 l/100 km (WLTP) Mazda obișnuiește mereu să facă lucrurile diferit. Și în timp ce eficientă motoarelor sale rotative este suficient de demonstrată deja, gama SkyActive de motoare de înaltă eficiență nu face excepție de la regulă. Pentru 2023, motorul SkyActive-D a modelului Mazda 3 a devenit standard, dar a dobândit puțină putere în comparație cu modelele din anii precedenți. În timp ce concurează cu Toyota Corolla și Hyundai Elantra, Mazda este vizibil la un nivel de lux. Mai important, în ciuda faptului că oferă cel mai mare motor din segmentul său, Mazda 3 oferă de asemenea o economie considerabilă de combustibil. Mai mult, este disponibil atât sub formă de sedan, cât și de hatchback. Interiorul oferă spațiu adecvat, deși nu la fel de generos că unii dintre concurenții săi. Motorul cu care Mazda 3 vine echipat are o capacitate de 1759 cm3 ce produce doar 116 cai putere. Acest motor se află pe ambele tipuri de caroserie, dar varianta Hatchback înregistrează consumul este mai ridicat.

Vrei să testezi un Mazda 3? Da, vreau să conduc Mazda 3

Dacia Logan

Consum mediu de combustibil: 5.1-5.5 l/100 km (WLTP) Dacia Logan este o mașină pentru naveta datorita consumului dar buna si in oras. Nu oferă nimic revoluționar care să-i lipsească concurenței. Reprezintă doar modalitatea de transport care te va duce de la A la B. În timp ce toate opțiunile de motor oferă o economie considerabilă de combustibil, motorul Daciei Logan dezvoltat de Renault este printre cele mai eficiente mașini pe benzină pe care le puteți cumpăra în 2023. Motorul poate fi echipat și cu o cutie automată CVT, o premieră pe Dacia, ce crește consumul doar cu puțin, 5.7-6.0 l/100 km . Prețul de pornire sub 15.000 de Euro, ce face din Dacia Logan cea mai accesibilă mașină de pe listă și ce este de considerat în plus sunt pachetele standard generoase chiar și în formă de bază, un interior ergonomic și un portbagaj spațios.

Vrei să testezi o Dacia Logan? Da, vreau să conduc Dacia Logan!

Peugeot 208 / Citroen C3 / Opel Corsa

Consum mediu de combustibil: 4.1l/100km (WLTP) Peugeot 208, Citroen C3, Opel Corsa sunt una și aceeași mașină, singură diferența o face limbajul de design și intenția fiecărui model. Aceste 3 mașini se află sub același grup auto, Stellantis. Indiferent de modelul pe care l-ai alege o să poți beneficia de unul dintre cele mai eficiente motoare, 1.2 PureTech de 75 sau 130 de cai putere pe benzină. Pentru aceste mașini eficientă nu este avantajul competitiv, ci aspectul și întrebuințarea acestora. Peugeot 208 este mașină ce atrage privirile pe stradă, mașina fashion ce oferă o experiența premium la un preț accesibil. Citroen C3 este concentrat pe confort oferind un aspect exterior mai aventuros, perfect pentru oraș. Opel Corsa se vrea a fi varianta cea mai economică, cu materiale mai slabe în habitaclu, dar nu se da în spate când vine vorba de aspect.

Vrei să testezi un Citroen C3, Peugeot 208 sau Opel Corsa? Da, vreau să conduc Citroen C3 Da, vreau să conduc Peugeot 208 Da, vreau să conduc Opel Corsa

DIESEL:

Opel Insignia

Consum mediu de combustibil: 4L/100 km (NEDC) Este posibil ca Opel să nu aibă cea mai bună reputație când vine vorba de calitatea construcției, dar Insignia 2023 se prezintă cu siguranță mult mai solid pe mai multe planuri. De asemenea, se întâmplă să fie una dintre cele mai eficiente mașini din punct de vedere al consumului de combustibil, care nu se bazează pe baterii și motoare electrice. În contrast totuși, dacă alegi această mașină va trebui să faci un sacrificiu mare în ceea ce privește performanța - este practic zero. Motorul mic, are suficientă putere pentru a scoate sedanul de mărime medie în evidență, dar pasul de evoluție sigur nu e grăbit. Această mașină vine echipată cu un motor Diesel 1.5l ce produce 122 de cai putere. Când vine vorba de caracteristicile de răscumpărare ale mașinii Opel Insignia are un preț de pornire scăzut, oferind în acești bani o mașină de dimensiuni mari. Este o mașină ideală pentru flota unei corporații.

Vrei să testezi un Opel Insignia? Da, vreau să conduc Opel Insignia!

Volkswagen Golf

Consum mediu de combustibil: 3.5 l/100 km (WLTP) Volkswagen Golf este un clasic din toate timpurile și cel mai mare competitor al modelului Corolla din Europa. Pentru a opta generație, Golful a devenit mult mai digitalizat, eliminând toate butoanele fizice din interior și înlocuindu-le cu suprafețe sensibile la atingere. Spre deosebire de cumpărătorii europeni, clienții din SUA nu vor avea acces la versiunile obișnuite ale lui Golf, lăsând GTI că model „de bază”. Că de obicei, hatchback-ul german demonstrează că poți avea performanță și economie de combustibil într-un singur loc. În adevărata tradiție germană, interiorul este bine aranjat și seamănă cu o marcă premium. Din fericire, prețurile nu reflectă pe deplin acest lucru, ceea ce înseamnă că Golf este încă relativ accesibil. Golf GTI impresionează prin manevrabilitate agilă, accelerație rapidă și echipamente standard generoase. Caracteristică de eficientă îi revine coeficientului de rezistență de doar 0.275. Motorul 2.0 litri diesel a lui Golf, produce doar 115 cai putere, existând și o varianta cu 150 de cai putere. Consumul de 3.5 litri este ușor de atins chiar și în oraș, ceea ce este o performanță de care majoritatea celorlalte mașini de pe listă nu sunt capabile.

Vrei să testezi un Volkswagen Golf? Da, vreau să conduc Volkswagen Golf

Renault Megane

Consum mediu de combustibil: 4.0-4.2 l/100 km (WLTP) Având în vedere mențiunea anterioară pentru Dacia Logan, Renault Megane trebuia să se afle în această listă. Renault produce mașini care se axează pe eficientă și costuri de achiziție reduse. Motorul care este amplasat pe Renault Megane cu o capacitate de 1461 cm3 diesel, ce produce 115 cai putere. Acest motor este legendar și a fost amplasat pe multiple modele din gama celor de la Renault, Dacia, dar și pe Mercedes A-class, B-class, CLA și GLA. Renault Megane cu acest motor poate fi configurat și cu o cutie automată ce o să ofere mult mai mult confort mai ales în oraș. Totuși, fiind o mașină de familie, caracterul practic este la locul lui, în timp ce cockpitul este axat pe un display vertical sau orizontal.

Vrei să testezi un Renault Megane? Da, vreau să conduc Renault Megane

BMW Seria 5

Consum mediu de combustibil: 4.2-4.5 l/100 km (WLTP) BMW pare să fi făcut o tranziție completă de la mașinile sport ușoare, simpliste, la monștrii cu cuplu foarte digitalizati. Dar Seria 5 nu se asociază complet în această tranziție. Acesta face de ras unele mașini care să află în acest clasament. Mașină executivă preferată de români echipată cu motorul 2.0l diesel de 190 de cai oferă o eficientă impresionantă având în vedere dimensiunile sale și greutate de 1.5 tone în standard. Deci dacă ești în căutarea unei mașini de dimensiuni mari ce-ti poate oferi lux, confort, receptivitate, dar și eficientă, BMW seria 5 le acoperă pe toate.

Vrei să testezi un BMW Seria 5? Da, vreau să conduc Bmw Seria 5


Alte articole care te-ar putea interesa