Top 16 Destinații Secrete din Italia

Descoperă 5 destinații de neratat, 6 locuri ascunse si 5 experiențe unice in Italia.

Crowdfunding în desfășurare! 🎉

Vezi progresul nostru
toscana

Miruna Bumbaru

21 iul. 2023

6 minute de citit

toscana

Atmosfera verii te trimite cu gândul la o vacanță? Italia e cu siguranță locul pe care îl cauți. E una din cele mai populare destinații turistice ale globului, renumită pentru munții din nord, Orașul Etern al Romei și plajele fabuloase din sud. Iată locurile perfecte unde poți să simți “la dolce vita” în sejurul tău. Articolul conține:

  • Top 5 destinații de neratat în Italia
  • Top 6 locuri ascunse în Italia
  • Top 5 experiențe unice în Italia

Top 5 destinații de neratat în Italia

Italia are unele dintre cele mai bune drumuri pentru călătorii rutiere din Europa. Când te gândești la Italia te gândești evident la orașul Roma, unul dintre cele mai vizitate orașe din lume cu Paris și Londra. Italia este reprezentata și de Milano, cu Domul său, buticuri de modă, în timp ce Verona și Veneția sunt destinații perfecte pentru îndrăgostiți.

  • Roma. Doar auzirea numelui evocă unele dintre cele mai faimoase repere din lume... Colosseumul, Capela Sixtină sau Vaticanul. Istoria aici se întinde pe 28 de secole, făcând din Roma unul dintre cele mai vechi orașe locuite din Europa (și unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Italia). Acest oraș este un amestec minunat de situri istorice, piețe și cartiere fermecătoare, muzee de talie mondială și situri emblematice. Daca este prima vizită in Italia, Roma trebuie sa fie in topul listei de vizitat. Este un oraș mare, plin de viață, dar principalele atractii sunt grupate în jurul centrului istoric al orașului.
  • Florența. Fără îndoială, Florența (Firenze) este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Italia. Acest oraș a fost locul de naștere al Renașterii și muzeele de artă de aici sunt o dovadă a acestui lucru. David-ul lui Michelangelo, uimitoarea Galerie Uffizi, frescele de pe cupola Domului și statuile expuse în centrul istoric al orașului sunt obiective spectaculoase de văzut.
  • Toscana. Cu orașe pitorești care se ridică printre podgorii și dealuri ondulate, Toscana este o zona superbă de vizitat. Poți petrece cu ușurință o săptămână în Toscana, stabilindu-te într-o vilă toscană, cu excursii de o zi în orașele din jur. In special, Siena este un oraș deluros din Toscana. Este un loc atât de grozav de vizitat încât merită sa fie menționat.
  • Positano, Campania. Positano este destinația preferată pentru o luna de miere în Europa, fiind una dintre cele mai bune bijuterii ascunse ale Italiei. Situat la o oră distanță de Napoli și la 20 de minute de Sorrento, Positano a fost, așa spune legendă, fondat de zeul mării, Neptun pentru a fi pe placul unei nimfe. Realitatea este că îți vei aminti șederea în Positano pentru tot restul vieții.
  • Lacul Como. Amplasat la poalele Alpilor, Lacul Como este unul dintre cele mai romantice locuri din Italia. Lasă în urmă agitația orașelor Italiei într-o vizită aici. Ascuns în colțul de nord-vest al Italiei este un peisaj fantastic de munți înzăpeziți, orașe pitorești și chiar și câteva castele. Alpii străbat această secțiune a Italiei, iar la granița dintre Franța și Elveția se află doi munți foarte celebri, Mont Blanc și Matterhorn. Unul dintre cele mai inedite lucruri de făcut este să mergi cu telecabina Panoramic Mont-Blanc care merge de la Pointe Hellbronner, Italia, până la Aiguille du Midi, Franța. Această este o călătorie de 5 km într-un singur sens, care este plină de vederi ale ghețarilor și vederi incredibile ale Alpilor.

Top 6 locuri ascunse în Italia

Dacă vrei să eviți orice șansă de aglomerație turistică sau ai trecut deja prin experiența inedită de a vedea prima oară atracțiile cele mai populare din Italia, nu îți face griji, mai sunt foarte multe comori ascunse de explorat!

  • Saturnia, Toscana. Clasată printre cele mai bune destinații termale din Europa, Saturnia. Această frumoasă destinație toscană este cunoscută din cele mai vechi timpuri pentru beneficiile apelor sale termale. Există multe băi private în Saturnia și vă puteți bucura de beneficiile apelor sale termale gratuit în diferite locații din Saturnia. Acesta este cazul „Cascata del Mulino” pe care o vedeți în această imagine.
  • Insula Procida, Campania. Insula Procida este probabil cea mai colorată și mai puțin cunoscută dintre insulele italiene. Situată în sudul Italiei, în regiunea Campania, Insula Procida este orientată spre insula Ischia.
  • Isola Bella Stresa, Piemont. Situată pe Lacul Maggiore, la doar 1 oră (cu mașina sau trenul) de Milano, Isola Bella este una dintre cele mai frumoase și mici insule din Italia. Doar 99 de locuitori trăiesc în acest adevărat paradis pe pământ. Pe insula se poate admira frumusețea grădinilor palatului Borromeo.
  • Portovenere, Liguria. La doar o oră cu mașina de Portofino și la 1,5 oră cu mașina de Genova, Portovenere este una dintre cele mai bine păstrate destinații secrete ale Italiei. Face parte din municipiile grupate sub denumirea „Cinque Terre” și este clasificată de UNESCO. Este o destinație perfectă pentru a te odihni departe de agitația marilor orașe.
  • Alberobello, Puglia. Ai mai auzit de Trullis cu căsuțele sale din pietre albe, recunoscute după acoperișurile ascuțite? Pentru a descoperi aceste case incredibile trebuie să mergi în regiunea Apulia din sudul Italiei. Situat la o oră de mers cu mașina de Bari, Alberobello este una dintre nestematele ascunse din Italia.
  • Bagnoregio, Lazio. Bagnoregio este un orășel superb situat în vard de deal cu 3500 de locuitori, propriul sat medieval, meșteri care păstrează obieciuri străvechi. Aici ai ocazia să gusti cele mai bune opere de artă din gastronomia locală.

Top 5 experiențe unice în Italia

Dacă totuși încă nu te poți hotărî ce locuri ți-ar plăcea să vizitezi cel mai mult, alege niște activități care să rămână printre cele mai frumoase amintiri. Am ales mai jos câteva experiențe inedite pe care le poți trăi doar în inima peninsulei italice.

  • Vizitează mozaicurile din Ravenna. Mozaicurile Ravenna, vechi de peste 1500 de ani, recunoscute de UNESCO, sunt absolut magnifice când sunt văzute în persoană. Răspândite în 8 clădiri separate din oraș, acestea ar putea fi unele dintre cele mai remarcabile artă din țară (ceea ce este extrem de laudă, având în vedere că vorbim despre Italia din toate locurile).
  • Vizitează o fabrică de branză parmigiano-reggiano din Parma, Reggio Emilia sau Modena. Fiind una dintre cele mai vechi industrii din lume, producția de brânză te poate fascina complet prin istoria ei, procesele actuale și nu în ultimul rând, toate felurile de brânză cu care te poți delecta la final.
  • Vizitează craterul muntelui Vezuvius. Pentru că este singurul vulcan activ din Europa continentală și de ce nu? Ca bonus, lasă-te impresionat și de priveliștile incredibile ale coastei din jur, inclusiv Golful Napoli și insula Capri!
  • Mergi în drumeție sau condu pe traseul munților Dolomiți. Pentru una dintre cele mai bune priveliști montane din toată Europa, nu poți învinge Dolomiții italieni.
  • Fă un tur prin regiunea Prosecco din Italia și bucură-te de tot felul de arome. Prosecco direct de la origine și o călătorie prin această frumoasă regiune din nordul Veneției sună divin!

Această arie vastă de locuri și experiențe memorabile pe care le poți experimenta este unul dintre punctele forțe ale Italiei, însă nu te ingrijora că nu vei reuși să o explorezi cu totul. Noi îți expunem în acest articol topul celor mai apreciate destinații, rămânând decizia la tine în funcție de nevoile și dorințele tale pentru acest plan. Drum bun:)


Alte articole care te-ar putea interesa