Traseu Romania Corfu cu masina

Corfu este una dintre cele mai populare destinatii de vacanta in grecia cu masina. Drum feribot corfu din Bucuresti dar si din Timisoara.

Crowdfunding în desfășurare! 🎉

Vezi progresul nostru
corfu

Miruna Bumbaru

25 aug. 2023

6 minute de citit

corfu

Grecia, o destinație care nu are nevoie de prezentare, ademenește călătorii cu amestecul său captivant de istorie antică, peisaje uimitoare și cultură vibrantă. De la ruinele emblematice ale Atenei până la țărmurile liniștite ale insulelor sale, Grecia oferă o serie de experiențe care rezonează cu sufletul fiecărui rătăcitor. Și în mijlocul acestei tapiserii de minuni se află Corfu, o bijuterie feeric cuibărită în Marea Ionică. Cunoscuta pentru peisajele verzi luxuriante, apele cristaline și ritmul relaxant mediteranean, Corfu oferă o evadare unică. Cu arhitectura sa venețiană, orașul vechi fermecător și plajele primitoare, este un loc în care istoria și frumusețea naturală converg armonios.

Următorul articol acoperă toate lucrurile pe care trebuie să le știi atunci cand consideri un concediu linistitor într-un paradis grecesc.

Cum sa parcurgi drumul Romania - Corfu cu masina?

Desi se poate calatori cu avionul din Romania pana in Corfu, multi romani prefera in ultimii ani sa parcurca acest drum cu masina personala sau masina inchiriata. Drumul rutier are aproximativ 1100km in functie de drumul ales. In principal, exista 2 rute, prin Bulgaria sau prin Serbia.

Drumul prin Serbia este mai accesibil celor care pleaca din Vestul tarii, are 1090km si poate fi parcurs in aproximativ 12h30m si parcurge urmatoarele puncte: Timișoara(Granita Naidăș) => Serbia (E75- A1) => Macedonia de Nord (A1 - E75) => Grecia (Autostrada E90) => Igoumenitsa (feribot) => Corfu.

timisoara corfu

Pentru cei ce pleaca din Bucuresti, drumul prin Bulgaria poate avea mai multe rute. In functie de granita din Bulgaria prin care vrei sa treci, exista variantele:

  1. Bucuresti => Sofia => Kulata => Igoumenitsa(feribot) => Corfu. Aceasta varianta are 980 km care se pot parcurge in medie in 12h. Intre Igoumenitsa si Corfu cursa de feribot mai dureaza intre 1h si 1h30m.

6Aj9KC1UiyXBG1V1kotQuEJ7ULoAqbw8ZHHonkItaG3INfhziU1jyrEJr261ADZJGx5foouC2Ua5dbI1Q2hXL1q0XBkI7WF9yc-OVGiHGMiGgiTWE-nVflJvwLNk.png

Bucuresti => Veliko Tarnovo => Stara Zagora => Makaza => Igoumenitsa (feribot) => Corfu. Aceasta varianta are 1033 km care se pot parcurge in medie in 13h. Din nou, trebuie luat in considerare ca intre Igoumenitsa si Corfu cursa de feribot mai dureaza intre 1h si 1h30m.

jMsOAco3H25ys1vDvxKcUVz6y_RnojXwI3JxejJevE3uw_rrZChNtLPQZVlUlSk6kMqWOu_aviYL0p3Q8a0KRj9K8xlarkI5ML28C_b_Ymd72O03ZN3vSC4YALct.png

Harta insulei Corfu

Insula Corfu este o insula destul de mare, asa ca exploreaza dinainte toate posibilitatile de cazare in functie de activitatile pe care le preferi. Ai mai jos harta insulei cu punctele in care poti ajunge cu feribotul, plaje si statiunile cele mai populare.

mappa-corfu.webp

Ferribot Corfu

Feribotul din Igoumenitsa se poate lua catre Corfu Town sau Lefkimi in functie de cazarea pe care o vei avea pe insula. Pe timpul verii cursele sunt din ora in ora.

  • Catre Corfu Town cursa dureaza 1h40m.
  • Catre Lefkimi (la 40km de capitala insulei Corfu) cursa dureaza 1h.

Exista 3 tipuri de ferryboat disponibile in acest port, in functie de conditiile meteo si de companiile de feribot:

  • Open-deck: (conditii meteo bune) - curse de 1h40m
  • Close-deck: (pentru orice conditii meteo) - curse de 1h10m
  • Hydrofoils: sunt cele mai rapide - curse de 45 de minute

Pret feribot corfu

Costurile drumului cu feribotul variaza in functie de tipul de feribot, vehiculul personal si numarul de persoane. Preturile sunt urmatoarele:

  • Adult 5,6 euro / persoana
  • Copil 4,1 euro / persoana
  • Copil sub 5 ani gratuit
  • Masina 22,5 euro
  • Motocicleta 9 euro

Costuri drum Romania - Corfu

Pentru calcularea costurilor de drum intre Romania si Corfu, am facut o medie de km parcursi luand in considerare toate rutele posibile, avantajoase ca timp si distanta. Trebuie considerate plinurile de benzina, taxele de drum si taxa de feribot de la final catre insula.

Prețurile pentru carburant în fiecare țară, în data de 14.08.2023 sunt următoarele: sursa: https://www.cargopedia.ro/preturi-carburanti-europa

preturi carburant.png

Bulgaria si Serbia prezinta cele mai bune preturi pentru a face plinul. Pentru 1000km, un cost mediu dus-întors pentru o mașină pe benzină este de 223€* (1100 RON) (Curs 1€ =4,94 RON). *Calcul făcut cu consum benzină 7.5l/100km și media de cost din toate țările parcurse.

Un cost mediu dus-întors pentru o mașină pe motorină este de 147€* (727 RON) (Curs 1€ =4,94 RON). _*Calcul făcut cu consum motorină 5l/100km și media de cost din toate țările parcurse.

In Romania, daca iei varianta de drum prin Bulgaria, trebuie platita o taxa de pod, Giurgiu-Ruse, de aproximativ 3€.

În Bulgaria după trecerea frontierei trebuie să îți cumperi vignetă și poți face acest lucru fie online, fie de la cea mai apropiată benzinărie. Cea mai ieftină este valabilă pentru weekend (Vineri 12:00PM - Duminică 23:59PM) și costă 9 Leva (aprox. 23 RON), dar ia în considerare perioada pe care o petreci în Grecia deoarece va trebui să ai vigneta și pe drumul de întoarcere. Prețurile pentru vignetă pe perioade mai mari sunt:

Preturi vinieta bulgaria.png

În Serbia, Macedonia de Nord si Grecia NU există vignetă, există taxe de autostradă. Taxa de autostradă se plătește la porțile de taxare (toll station), în Euro. Poți plăti numerar, cu cardul sau in Grecia prin aparat electronic (GRITS – Greek Interoperable Tolling Systems). Exista zeci de puncte de taxare pe toate autostrazile prin care vrei trece si desi nu exista un calculator pentru drumul tau unic, preturile la fiecare trecere nu ar trebui sa depaseasca mai mult de 5€, si ar trebui sa te astepti la 1-3 puncte de taxare in fiecare tara pe care o parcurgi. Costurile drumului cu feribotul variaza in functie de tipul de feribot, vehiculul personal si numarul de persoane. Spre exemplu, pretul pentru o persoana este 48€, iar pentru o familie cu 2 adulti si un copil este de 63€.

Astfel, de la repere istorice la minuni ale naturii, Corfu oferă o bogată tapiserie de experiențe care vă vor rămâne în memorie mult timp după vizita. De aceea, o vacanta in aceasta insula merita cu siguranta un astfel de drum lung cu mașina cu care sa te poti deplasa si pe insula. Vrei sa ai parte de o vacanta aparte fata de ceilalti vizitatori? Am pregatit pentru tine si o lista exclusiva de atractii turistice secrete pe care le poti vizita in Corfu.


Alte articole care te-ar putea interesa