Trecere frontiera cu masină inchiriata

Cum să treci frontiera cu mașina închiriată? Ce documente ai nevoie?

Crowdfunding în desfășurare! 🎉

Vezi progresul nostru
Latest blog-post

Miruna Bumbaru

5 aug. 2023

6 minute de citit

Latest blog-post

Este sezonul vacanțelor și mulți dintre noi optează să călătorească cu mașina sau cu avionul în sau din România in diferite destinatii turistice, fie pe litoral sau la munte. În prezent, având în vedere intarizierile si probleme care apar legate de călătoriile cu avionul, este normal să iei în considerare din ce în ce mai mult varianta călătoriei cu mașina pentru vacante departe de casa. Această opțiune oferă numeroase avantaje pentru cei care o aleg, siguranța, libertatea de a schimba traseul în orice moment sau chiar posibilitatea de a vizita mai multe obiective turistice in pasul confortului personal.

Iesi din tara cu masina altcuiva

Cu toate acestea, uneori se întâmplă ca mașina cu care alegem să plecăm în concediu să nu fie înregistrată pe numele nostru. Poate fi mașina companiei, un autoturism împrumutat sau închiriat. Dacă decizi să părăsești țara cu automobilul tău, trebuie să iei în considerare anumite aspecte legale înainte de a porni în călătorie. În trecut, în Uniunea Europeană, pentru a călători dintr-o țară în alta, era necesară o procură semnată de proprietarul autoturismului și autentificată la notar, care să ateste transferul de proprietate al mașinii. Forma de proprietate sau de utilizare a unui autovehicul nu mai este verificată de către autoritățile de control, cu excepția cazului în care există suspiciuni. Cu toate acestea, chiar și în aceste situații, acestea nu au dreptul să refuze intrarea unui automobil pe teritoriul țării tranzitate. Pentru a minimiza timpul petrecut la punctele de trecere a frontierei, este recomandat să fii bine informat cu privire la reglementările în vigoare. Așadar, iată care sunt documentele auto necesare la ieșirea din țară.

Documente iesire din tara auto

  • Contract de închiriere cu firma de închiriere auto
  • Cartea Verde, asociată poliței de asigurare pentru răspundere civilă auto;
  • Certificatul de înmatriculare sau copie, cu viza ITP valabilă.

NU este necesara o procură notarială care să ateste că şoferul are voie să plece cu maşina respectivă.

Trecere frontiera cu masina inchiriata

Pentru a putea călători cu mașina închiriată în afara țării, este esențial să obții un consimțământ scris din partea companiei de închiriere auto. În primul rând, va trebui să închei un contract de închiriere care va cuprinde toate detaliile referitoare la închiriere, clauzele și atât obligațiile tale, cât și cele ale companiei de închiriere auto cu care ai încheiat contractul. Apoi, va fi necesar ca firma de închiriere auto să aprobe deplasarea ta cu autoturismul închiriat peste hotare. Acest lucru presupune că trebuie să îndeplinești toate cerințele specificate în contract și să prezinți toate documentele necesare închirierii.

Se va stabili un număr de kilometri permis în funcție de anumite criterii. De exemplu, pentru călătoriile care se întind pe mai multe zile, limita prestabilită de kilometri poate fi mai mare. Este esențial să ții cont că pentru fiecare kilometru în plus, vor fi aplicate taxe suplimentare.

⚠️Sfat! Alege mașina în funcție de scopul călătoriei tale. De exemplu, dacă decizi să pleci într-o vacanță alături de familie, ar trebui să iei în considerare închirierea unei mașini mai spațioase, cu un portbagaj generos și un consum de combustibil cât mai eficient. În schimb, dacă este vorba de o călătorie scurtă de afaceri, poți opta pentru un model mai rafinat și elegant. Uită-te pe masinilacheie.ro pentru o gamă variată care acoperă toate nevoile tale.

Ce trebuie să știi despre închirierea mașinilor pentru deplasarea în afara granițelor României

  • Politicile de închiriere auto sunt valabile doar pentru deplasarea în Uniunea Europeană, deci planifică-ți vacanța conform acestei reglementări.
  • Se solicită o garanție pentru închiriere. Închirierea cu garanție, atât în țară, cât și în străinătate, reprezintă o măsură preventivă adoptată de toate companiile de închiriere auto. Valoarea garanției poate varia în funcție de prețul mașinii închiriate. Această sumă va fi returnată integral în cazul în care mașina este returnată în aceleași condiții în care a fost preluată, fără avarii, la data și ora convenite în contract.

Sfaturi utile pentru călătoriile cu mașina în afara țării în general

Dacă intenționezi să pleci într-o călătorie cu mașina în afara țării, iată câteva reguli importante pe care trebuie să le respecți pentru siguranța ta și a celorlalți pasageri:

  • Nu uita să iei cu tine copii ale actelor necesare, în locul originalului acestora.
  • Asigură-te că mașina este într-o stare impecabilă și respectă normele de poluare în vigoare.
  • Verifică periodic starea anvelopelor pe durata călătoriei.
  • Dacă călătorești cu copii, asigură-te că aceștia sunt așezați în scaune auto adecvate vârstei lor și poartă centura de siguranță.
  • Fii pregătit cu hărți care conțin trasee rutiere și ghiduri cu informații utile, precum si un smartphone de rezervă
  • Asigură-te că ai la tine medicamentele de uz curent, pentru eventualități neașteptate.
  • Poți opta pentru asigurare de sănătate sau a diferitelor bunuri cu valoare ridicată.

Respectând aceste sfaturi, vei putea călători în siguranță și confort în aventura ta cu mașina în afara țării. Daca ai nevoie de o masina pentru aceasta experienta poti inchiria direct de pe masinilacheie.ro.


Alte articole care te-ar putea interesa