Turul Europei cu Mașina

7 destinatii de vizitat cu mașina în Europa incepand din Romania pana in Copenhaga

Crowdfunding în desfășurare! 🎉

Vezi progresul nostru
Latest blog-post

Gabriel Frangu

22 iul. 2023

8 minute de citit

Latest blog-post

A porni la drum într-un tur cu mașina prin Europa este visul oricărui entuziast în călătorie. Acest continent oferă diversitate atât în limbaj, oameni cât și în cultură. În Europa poți călători aproximativ 400 km dintr-o țară în alta și să observi lumi complet diferite. Pentru Europeni acest aspect nu este unul nenatural, dar pentru turiștii Americani este fascinant. Călătoriile între statele Americane pot fi comparate cu zborurile din Anglia în Turcia, dar acolo nu există diferențe majore de cultură. În orice stat din America ai ajunge, o să ai parte de toată experiența Americană mult râvnită de est Europeni.

În acest articol am să-ți prezint un traseu de 7 orașe de vizitat cu mașina din Europa pentru a experimenta cât mai multe culturi. În același timp o să-ți prezentăm și câteva sfaturi referitoare la pregătirea ta pentru a pleca la drum și cât să stai in fiecare oras.

Kit de călătorie

Documente personale:

Călătoria dintr-o țară în alta poate părea simplă, dar de multe ori documentele personale sunt neglijate când vine vorba de importanța lor. Verifică condițiile de intrare în țară pentru fiecare destinație propusă și pregătește-ți documentele din timp. Din fericire pentru cetatenii romani, ai nevoie doar de buletin pentru a face aceasta excursie posibila.

Echiparea mașinii

Când vine vorba de echiparea mașinii, trebuie să te asiguri că te poți descurca în orice situație. O să ai nevoie de kit de pană, kit de prim ajutor, lanternă, baterii, baterie externă, cabluri de pornire auto, extinctor, triunghi reflectorizant, lichid de parbriz cât și posibile consumabile precum ulei și antigel. În unele cazuri o să fie nevoie și de asistență de călătorie offline, precum o harta fizică actualizată unde să-ți poți semnala traseul. În mod normal telefonul sau GPS-ul o să-l folosești pentru a ajunge la destinațiile prestabilite, dar există zone în care internetul nu funcționează la vitezele necesare. Dacă vrei să scapi de toate aceste griji, inchiriază o masină de pe Masinilacheie.ro deoarece toate masinile oferite de noi sunt echipate corespunzător pentru aceasta excursie.

Haine și produse personale.

Pentru o călătorie de 15 zile prin Europa cu mașina o să fie nevoie de un bagaj bine pus la punct care să -ți acopere toate necesitățile. În funcție de destinațiile propuse o să fie nevoie de haine care se pot adapta mai multor climate, deoarece o să te întâlneșți cu o vreme uscată, dar în zona nord vestică a Europei vei întâlni o vreme răcoroasă și umedă.

Cash sau card?

Țările Europene au diferite relații cu modalitățile de plata. În Europa de est tendința de folosire a banilor cash în detrimentul cardului este foarte ridicată. În Magazinele locale folosirea cardului este inexistentă, dar dacă plănuiești să-ți faci piață numai în lanțurile de magazine cât și în benzinării, utilizarea cardului este comună. Un aspect important mai este tipul cardului, în Olanda cel mai mare lanț de magazine, Albert Heijn, nu acceptă plata cu carduri de tip Visa. Așa că îți recomand folosirea unei aplicații de tip Revolut care o să te ajute și cu schimbul valutar în timp real cât și accesibilitatea la multiplele tipuri de carduri.

Traseu de călătorie cu mașina în Europa

Oradea, Romania

București - > Oradea 595 km & 7h de condus

Plecând din jungla de ciment din București, în aproximativ 7 ore ajungi la Oradea, unul dintre orașele din România cu o influență vestică ridicată . Acest oraș se dezvoltă din ce în ce mai mult în orientarea în jurul oamenilor și nu a mașinilor . Conducerea orașului a format mai multe zone pietonale în ultimii ani, ce promovează vizitarea clădirilor istorice. Emblema orașului , Cetatea Oradea ce datează încă din secolul al XI-lea, încă se află în picioare după multiple invazii cât și evenimente naturale. În acest moment cetatea este restaurată și poate fi vizitată în interior cu ajutorul unui ghid. În caz contrar, intrarea este liberă pentru a admira clădirile cu istorie și a lua masă în cadrul restaurantelor amenajate. Îti recomandam să petreci o zi in Oradea.

Budapesta, Ungaria

Oradea - > Budapesta 312 km & 3h 15m de condus

Capitala Ungariei, Budapesta, este traversată de Dunăre pe malul acesteia fiind localizat castelul Buda construit în anul 1275 ce este o emblemă a arhitecturii baroce. Pentru doritorii de relaxare, Băile Széchenyi oferă o experiență termanala burgheză prin aspect și arhitectură. Îti recomandam să petreci doua zile în Budapesta.

Vienna, Austria

Budapesta - > Viena 243 km & 2h 30m de condus

Următoarea oprire te aduce în Viena, capitala Austriei. Centrul istoric al acestui oraș se află sub patrimoniul UNESCO și poate fi considerat un labirint plin de străzi pietruite și înguste care îți vor arăta diferențele arhitecturale pe care acest oraș le are. Acesta este înconjurat de Ringstrasse, un bulevard circular bogat în monumente și clădiri istorice. Aici vei descoperi Catedrala Sf. Ștefan, un simbol al Vienei, cu arhitectura sa impresionantă gotică și o vedere panoramică asupra orașului de la marele său turn. Pe Ringstrasse se află și Opera de Stat din Viena, una dintre cele mai importante instituții de operă din lume. Poti adauga in vizita ta o incursiune în trecutul regal al Vienei la Palatul Schönbrunn, fostul palat imperial de vară. Acesta este un exemplu impresionant de arhitectură barocă, cu peste 1400 de camere. Îti recomandam să petreci trei zile în Viena.

Munich, Germania

Vienna - > Munich 403 km & 4h 30m de condus

Ajuns în Munich Germania, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să bei o bere. Cultura Bavariei se învârte în jurul baturii alcoolice, iar grădinile cât și halele dedicate degustării de bere îmbrățișează turiștii cu brațele deschise. Grădina Hodbrauhaus este una dintre cele mai populare localuri de bere. A două zi după ce trece efectul acoolului, poți vizită muzeul BMW ce atrage toți banii mărcii. Acolo sunt prezentate toate modelele istorice ale producătorului auto cât și conceptele din ultimii ani. Îti recomandam să petreci doua zile în Munich.

Cehia Praga

Munich - > Praga 383 km & 3h 45m de condus

Praga este cunoscută pentru aspectul și arhitectura medievală ce a fost bine conservată. Ajuns în acest oraș trebuie vizitat fără ezitare Castelul Praga urmat de o plimbare pe podul Carol ce este împodobit de statui. Cartierul Evreiesc trebuie vizitat deoarece tot ce a mai rămas din el sunt 6 sinagogi, sala de ceremonii și cimitirul. Acest cartier s-a dorit a fi demolat în întregime între anii 1893 și 1913 în dorința adoptării unui aspect parizian. Îti recomandam să petreci doua zile în Praga.

Germania Berlin

Praga -> Berlin 350 km & 3h & 30min de condus

Berlin, capitala Germaniei, este un oraș eclectic, un amalgam fascinant de istorie și modernitate, de cultură tradițională și viață urbană vibrantă. Un simbol al orașului, Poarta Brandenburg este locul perfect pentru a începe explorarea Berlinului. În apropiere se află Reichstagul, sediul Parlamentului German. Clădirea combină într-un mod fascinant arhitectura clasică cu cea modernă. Nicio vizită în Berlin nu ar fi completă fără a explora vestigiile Zidului Berlinului. Cea mai mare porțiune conservată se află la East Side Gallery. Berlinul este de asemenea cunoscut pentru diversitatea sa culturală și creativă. Insula Muzeelor (Museumsinsel) adăpostește cinci muzee de top, inclusiv Altes Museum și Pergamonmuseum, cu colecții impresionante de artefacte antice și artă. Dar nu trebuie să treci prin Berlin fără să experimentezi viață de noapte. Cluburile din Berlin adună diverse palete de oameni într-un singur loc fără a exista orice fel de judecată. Poți experimenta petreceri techno până la muzică clasică. Iar pe zi poți face o călătorie în scopul explorării artei stradale. Îti recomandam să petreci trei zile în Berlin.

Danemarca Copenhaga

Berlin -> Copenhaga 450km & 6h de condus

Copenhaga te va captiva prin emblemă lor de poveste, mica sirenă, statuia ce se află în parcul Langelinie în apă. Această statuie a fost vandalizată de multe ori, dar conducerea orașului este precaută și este pregătită pentru restuararea acesteia. Chiar dacă ai ajuns cu mașina în Copenhaga, este de menționat că o să trebuiască să o parchezi la intrare în oraș sau în apropierea cazării. Acest oraș similar cu Amsterdam, este orientat către pietoni, deci îți recomand închirierea unei biciclete sau chiar achiziționarea uneia de pe Facebook Marketplace la doar 20 Euro. Îti recomandam să petreci doua zile în Copenhaga.

Explorează Europa cu Mașina Personală sau Închiriată

Această excursie pe care urmează să o faci, cutreierând șapte orașe europene, promite să fie o experiență de neuitat. Vei călători pe drumuri care te vor purta prin inima Europei, descoperind pe parcurs cultura, istoria și gastronomia acestor locuri minunate. Ne așteptăm la un periplu plin de aventură, care ne va aduce mai aproape de frumusețea și diversitatea acestui continent.

Desigur, această călătorie nu ar fi fost posibilă fără însoțitorul nostru de nădejde, automobilul. Dar dacă nu deții propriul tău vehicul, nu trebuie să-ți faci griji. Există servicii de închiriere a mașinilor, precum Masinilacheie.ro ce te conecteaza cu peste 60 de firme de rent a car, care îți pun la dispoziție un spectru larg de modele de la doar 25 de euro pe zi. Astfel, poți alege exact mașina care se potrivește cel mai bine nevoilor și dorințelor tale, pentru a face din această călătorie un vis devenit realitate. Așadar, îndrăznește să te aventurezi într-un road-trip inedit, la volanul unei mașini închiriate, pentru a descoperi minunățiile Europei în ritmul tău.


Alte articole care te-ar putea interesa